Träningen med Whin för Jeanna

DSC_1603

Senaste veckorna har det verkligen släppt med Whin och jag känner verkligen att han har utvecklats. Därför var det extra roligt att visa upp honom för Jeanna i fredags.

Träningen för Jeanna påminner väldigt mycket om den för Chrille, Anky och Patrik. Det är långa linjer. Följa fyrkanten, noga med hörnpasseringarna. Snabba reaktioner för hjälperna och att hela tiden våga kräva det lilla extra. Det är kul att träna för tränare när man känner skillnaden under passet och det gjorde jag verkligen med båda hästarna.

DSC_1605 DSC_1609

Jeanna gillade verkligen Whin, hon sa att han hade en snygg sida och tre bra gångarter. Det är alltid kul att åka med hästen när tränaren är positiv och tror att man kan utvecklas.

Vi jobbade mycket tempoväxklingar, rakritkning och lösgjordhet. Vi växlade mellan skänkelvikning och sluta för att få bättre flyt i slutorna vilket gav ett riktigt bra resultat. I öppnorna tyckte Jeanna jag skulle ha lite mer tvärning och vänta lite mer med den stora traven några öppnor. Få dem först rätt, därefter rider du på.

DSC_1630 DSC_1631

DSC_1635

Whins byten är bra men han kan ibland byta före bak i ena bytet, för att få ordning på detta gjorde vi sluta innan och behöll ställningen i den ”gamla” sidan i bytet för att få upp honom mer på ytter. Det fungerade jättebra och på slutet var alla byten kanon.

Träningen förra veckan har verkligen gett mig massor med inspiration till träningen hemma.

KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *