Läget med Briman

Ja ni kära läsare, det är mycket man ska behöva ta sig igenom. Just nu tänker jag bara på hur mycket man kan älska dessa djur. Hur ont det gör i mig att Briman inte får röra sig och att han gått med den här smärtan. Jag känner ett sådant otroligt ansvar att allt blir rätt nu.

Briman har fått denna skada när han halkat och satt sig på haserna. Haserna var tjocka men vi förstod aldrig att han kunde gjort sig illa högre upp inte ens vetrinären. Trots att jag sett en ojämnhet i muskeln vid svansen förstod jag inte hur allvarligt det kunde vara.

Han har alltså gått med frakturen en tid, när han reste till Norge och han fick stå många timmar på lastbil och parera blev det sämre och han blev halt.

Jag förstod att han inte mådde bra i Norge och jag skyndade mig hem för att ta reda på vad som var fel. När vi kom till veterinären förstod de direkt att det inte var bra vid böjprov och vid ultraljud och röntgen hittade man frakturen. Det är en spricka på ”sittbensknölen” eller bärbensknölen. Som går in mot bäckenet.

Sprickan kunde varit längre så det är positivt, men det är inte bra att den inte fått läka utan att Briman till och med kämpat på och tävlat med den. Boxvila tre månader. Det känns värst av allt, stackars Briman.

Hjärnan går på högvarv och igår kom jag på att vi borde kunna göra en gräshage stor som en Box. Jag fick godkänt av Axel och sent igår fixade vi Brimans ”utomhusbox”. Han verkade väldigt nöjd i morse när han lugnt betade och jag tror jag kan hålla honom lugnare inne om han kan få stå ute ett par timmar om dagen.

Ingen medecinsk behandling nu utan det är bara tid och vila. Tålamod, något som är en bristvara hos både mig och Briman.

Laser ska vara bra, gärna varannan dag, inget som man har möjlighet till om man inte har en egen laser. Jag ska försöka göra en bra plan så han kan få laser mer än en gång i veckan på skadan.

Hur ser han ut sen då? Efter tre månader? Ja tiden får utvisa. Vi kämpar på, nu ska vi göra allt för att det ska vara skillnad och mycket läkt till nästa återbesök om sex veckor.

Tack för alla sms, blommor och samtal. Ni är fantastiska som hjälper mig och Briman ur det här. Jag bara vet att vi kommer tillbaka.

Kram <3

Delta i diskussionen

  1. Vi som följt din o Brimans resa under en längre tid är väldigt ledsna för er skull. Som ni kämpat o äntligen var ni på gång efter en lång rad motgångar, så orättvist! Men vi vet oxå att är det några som tar sig ur detta på bästa sätt så är det du och BrimanFörstår din förtvivlan för vi vet hur mycket han betyder för dig!

  2. Åh fy, stackars dig och stackars stackars Briman ❤ Skönt att han får vara utomhus lite iaf, det tror jag gör stor skillnad för humöret på dom. Kanske kan en Warp från pharmalight vara något? Den är dyr men inte svindyr har hjälpt både mig själv och mina skador och mina hästar. Vet inte hur djupt sprickan sitter så kan såklart inte säga om den ”når” men man kan ju alltid undersöka det? Den är ovärderlig för mig iaf!

  3. Hej! Lider så med er. Min häst fick en hovbensfraktur o fick boxvila. Fungerade inte inne även m kompis o i sjukdom ute stressade han bara runt. Fick då tipset att flytta honom till ett stall där han inte kände hästar o rutiner. Gjorde ont i mattehjärtat men blev så bra. Där var han skapligt lugn. I dag helt återställd. Ett tips om det blir jobbigt för er. Kram

  4. Tack för den utförliga informationen. Jag har varit så orolig för Briman, och även dig. Jag vet hur extremt mycket hans välmående betyder för dig. Hoppas att vilan ska göra susen och att du och han ska komma stärkta ur det här. En stor kämparkram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *