Whitney i helgen

 
Det blev verkligen en spännande dag på söndagen. När vi lämnat Whin och kört tillbaka med Whitney till tävlingen så öppnade sig himlen. Allt regn vi missat under hela sommaren kom på sisådär 2h. 

Banorna på tävlingen låg under vatten och arrangörerna gjorde så gott de kunde för att lösa problemet. Till slut bestämde man sig för att flytta in unghästarna i ridhuset. Jaha, här hade man då åkt och tränat på en tävlingsbana och lagt fyra timmar i lördags för att ge hästen ett bra upplägg helt i onödan. 

Dessutom blev allt försenat så det skulle bli en lång framridning. Jag fattade beslutet att rida ändå. Det är bra miljöträning för henne men jag förstod att med dessa ändrade förutsättningar kunde jag inte ställa så höga krav. Det är klart man blir lite besviken när alla spelregler kastas om så nära inpå start men det är inte mycket att göra. Gilla läget, ladda om och prestera. Jag har läst att på ponny-EM ställde åskan till det så klassen avbröts och man fick fortsätta nästa dag. Shit happens och det är sånt man får räkna med. 

Whitney är spänd i nya miljöer, fortfarande mer inne än ute. Därför blev målet helt enkelt att ta sig runt. Jag sänkte kraven och ville ge henne en bra runda. Jag fick kämpa för att få henne att gå men vi klarade det! Ingen kanonrunda som i Hagfors, jag valde att ha henne lägre och lite mindre steg, men vi klarade alla moment och jag är glad att jag red! Nästan 70% och en andraplats! Pewh så nöjd att jag klarade att ladda om. 


Kram

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *