Den förvända galoppen


Något som man ofta glömmer bort när man vidareutbildar hästarna är den förvända galoppen. Har man lärt hästen byta galopp när sen byter varv så minskar träningen av den förvända galoppen mycket. Man ser till exempel hur svårt det är för St Georg ekipage att rida den korta sträckan förvänd efter piruetten. 

Förvänd galopp är både en lösgörande och rakriktande övning. Det är väldigt lätt att se hur hästen spårar och man kan leka med ställning och böjning. 

När man lärt hästarna byten är de lätt att de ofta gissar och blir lite spända i galoppen när man kommer in på diagonalen. Jag brukar alltid börja med att rida något varv i förvänd på en åttvolt och sedan tillbaka till rättvänd. Övningen repeteras tills hästen är lösgjord och spårar korrekt innan man går vidare till bytena. Jag upplever att hästarna väntar mer på mig när jag börjar på detta sätt och jag tycker att set är väldigt bra för galoppkvaliten att lägga in mer förvänd i vardagsträningen. 

Kram 

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *