Vad man lägger tiden på..

 

Jag får nypa mig lite i armen varje dag jag går ner till ridhuset. Just nu har jag så många fina hästar att rida. Flera tävlingshästar på hög nivå och påläggskalvar med otroliga kvalitéer. 

Jag önskar att någon kunde hjälpt mig och förklarat vad jag idag vet. Nämligen att man ska lägga tiden på bra hästar och att tjäna pengar till sin satsning. För tio år sedan var jag väldigt fokuserad på att rida många hästar, hitta oslipade diamanter. Tämja vildhästar osv.. Jag ville jobba flest timmar, ville rida flest hästar, ha flest lektioner osv. Jag vågade aldrig säga nej till någonting och trodde alltid att dygnet hade minst dubbelt så många timmar mot vad de egentligen har. 

Peder Fredricsson sa en gång att de bästa ryttarna sitter också på de bästa hästarna. Jag är glad att jag gillar att rida alla hästar, jag är glad att jag gillar att tämja vildhästar. Annars hade jag aldrig ridit Grand Prix på Briman idag. Men man får inte glömma att just han faktiskt hade kvalitéer redan som unghäst även om han var en stor buse. Jag skulle göra om samma resa med honom om och om igen. Och alla de andra hästarna jag ridit har gjort mig till den jag är idag. 

Däremot finns det så många andra saker jag gjort som inte bidragit vare sig erfarenhetsmässigt eller ekonomiskt till min elitsatsning. Dessa slöserier borde jag lärt mig kapa av lite tidigare. 

Jag är långt ifrån klar med min personliga utveckling. Och det är flera av sakerna som jag fortfarande behöver jobba med. Just ikväll känns det viktigt att packa till Flyinge vid 22, kanske skulle gått ännu bättre imorgon.. men men vi är långt iffrån perfekta. 

Natti

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *