Frisering och fix


Igår klippte jag och Anna hela Briman, vi klipper hela hästen inklusive huvud. Briman har väldigt dåligt tålamod och jag ger en gel som lugnande, men trots detta behöver jag bremsa för att kunna klippa benen. Briman är otroligt kittlig och otålig, han gillar inte alls när vi har hållt på ett tag med benen. Jag använder en maskin av märket Heiniger som jag tycker fungerar väldigt bra, samt en mindre klippmaskin av märket lister som är väldigt lågt ljud på. När jag klipper har jag också bomull i öronen och en ”trav huva” på för att det ska väsnas så lite som möjligt. Jag själv fick världens huvudvärk efter gårdagens klippning som nästan tog 4h, jag tror faktiskt det var ljudet som gjorde det, eller kanske för att jag blir mest nervös av alla?

Vanligtvis gillar jag att frisera nacke. hovskägg och öron med min lilla lister klippmaskin, det blir kort och jämt. Idag har jag också gjort Witchcrafts man fin med några riktiga proffstips från Anna. Förr ryckte jag alla manar men nu har jag helt övergått till sax. Jag har investerat i en lite dyrare sax från en textilbutik, när jag klipper försöker jag tänka att jag klipper underifrån för att få det så jämt som möjligt. Kittla också hästen några gånger i öronen så den ruskar på huvudet, då kan man lätt korrigera alla ojämnheter som kommer fram. Nu är det bara Brimans man kvar inför avresa sedan ser alla hästar anständiga ut inför helgens avresa. Kanske borde jag själv också tvätta håret, men jag tänker att jag har gott om tid för det i Skåne. När det gäller hästarna tror det får bli ett lättare bad på fredag så ska jag skrubba de som ska tävla ordenligt på Hviderup dagen före start.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *