Tankar och reflektioner kring Flyinge

Vi har Sveriges 10:e bästa fyraåring, jag har varit borta en vecka med en hingst som skött sig exemplariskt i alla lägen han har stått på två olika stall och klarat allt med ett imponerande lugn. Jag vågar säga att Valbonne är en av de bästa hästar jag suttit på och min glädje efter torsdagens kval gick inte att ta miste på, yes alla ser det som jag känner!

Det var otroligt varmt inne i arenan på lördagen, stämningen var så laddad inför testridningen att man kunde ta på den. Vi blev förvarnade att inte rida fram så länge eftersom hästarna lätt blev trötta. Trots det kändes Valbonne fin när han kom in i arenan och jag var mest nervöd över hur mycket bättre han skulle gå med Charlotte.

Snopet blev det när hon kom upp i sadeln och la första fem minuterna på att berätta att hon inte föredrog hingstar. Valbonne såg trevlig ut i traven men ingen wow-faktor och när hon kom till galoppen såg det för ögat ut som att han fick helt soppatorsk. Jag blev så förvånad, min fina häst skulle ju sväva fram med Charlotte, istället såg han trött ut.

Charlottes känsla stämmer inte alls överens med min egen, när jag galopperar på Valbonne känns det som vi är påväg till himlen. Men vi alla tycker olika och gillar olika saker, tur att vi inte blir kär i samma typ av personer, hur skulle det se ut.

Jag tror Valbonne är mycket känsligare än vi trott och att han helt enkelt blev ställd och inte riktigt hängde med den nya ryttarens intrusktioner. Detta i kombination med att han var helt slut efter veckan med alla nya intryck.

Jag åker hem med samma häst jag kom dit med och domarna gillade när vi visade upp oss, det är jag som ska utbilda och tävla Valbonne och det är jag som ska gilla hästen jag arbetar med.

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Tankar och reflektioner kring Flyinge

 1. Rebecca skriver:

  Så himla fin häst! 🙂

 2. Ulrika Mickels Nord skriver:

  Det är så klart en stor framgång att komma på 10:de plats! Grattis!
  Dujardin sa någon gång under kvällen att om hon, men ingen annan såg eller märkte att en häst hade det som behövdes, så litade hon på sin egen känsla.
  Det gäller dig och din fine hingst nu. Även om världens mesta dressyrryttare inte kunde känna det, så finns det för dig och då är det rätt. Lycka till!

 3. Frida skriver:

  Tycker du ska vara stolt över din häst. Det är precis som du skriver, att det är du som ska utbilda honom och det viktiga är att du gillar din häst! Tycker det är ett fantastiskt resultat att vara den 10e bästa 4 åringen i Sverige! Grattis!

 4. Stephanie skriver:

  Jag uppfattade inte alls hennes kommentarer som negativa! Jag tycker inte hon sa något dåligt om någon häst och jag tror inte hon gett honom de poäng han fick om hon tyckte han var dålig 🙂 jag uppfattade det som att hon tyckte att han var lite “valpig” fortfarande och det är ju något som försvinner med tid och styrka och det betyder ju inte att hästen är dålig. Vissa är väldigt “färdiga” när de är 4år, andra inte och det betyder ju inte att bara den ena eller den andra kommer bli en topphäst utan det är högst individuellt. Topp 10 är ju jättebra och hon gav honom fina poäng, var stolt, tänk detta är bara början !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *