Hästar i stallet just nu


Briman, the one and only

Tänkte att jag skulle uppdatera er lite vilka hästar vi jobbar med just nu och satsar på inför 2018 med.

Först ut som alltid är Briman som fick backa några steg efter igångsättning och tagit det lite lugnare. Han är på gång tillbaka igen så när matte är på benen ska vi börja trimma på riktigt.

Fina Copper

Copper går från klarhet till klarhet och har börjat nosa på de svåraste rörelserna, planen är att fortsätta utbilda mot svår dressyr. Det är riktigt kul med en häst till som nu börjar göra piaff och passage.


Apricot Brandy, aka Brille

Det är riktigt spännande med en ny Briarare och saker som jag trodde var svåra har visat sig vara väldigt lätta, saker som borde varit lätta har visat sig vara svåra. Det får ta den tid de tar men han har visat sig ha riktigt fina kvalitéer. Jag har ingen plan för nästa år utan vill bygga långsiktigt, det känns lite ovant att inte sätta tävlingsmål men det känns också väldigt moget från min sida.

Dalwhinnie

Whin är kvar i träning och jag har ett bra upplägg med Sofia, vi turas om att rida. Målet nästa år är debut i Msv A. Vinterns träning kommer vara inriktad på serier och piruetter. Vi kommer ha regelbundna Jeanna träningar där även Whin kommer vara med och det känns jättekul att Jeanna kommer till oss.

Whitney

Jag hade några riktigt bra pass på Whitney innan min ofrivilliga vila, hon har börjat med galoppombyten och verkar ”fatta galoppen” riktigt bra. 😉 Målet är helt klart inställt på Falsterbo nästa år.

Valbonne

Den yngsta stjärnan Valbonne har fått några veckors vila och han gör av med den mesta energin i hagen just nu. Han går först ut av alla och sist in men är ändå piggast. Jag tycker det är viktigt att ge de yngre hästarna tid för återhämning och nu kommer Valbonne få några veckors break innan vi börjar med lite övningar inför femårsklasserna.

Queen rider jag också och hon är till salu, vi har också börjat sitta på tvååringen Judo och utöver detta har vi totalt 28 hästar på gården så vi har att göra.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Tycker du att killar jobbar bättre än tjejer? Berätta om dina elever och hur du lägger upp planeringen för dem? Är ditt stallteam också dina elever?

  2. Vad hände med din stora bruna unghäst (valack), jättefin! Kommer inte ihåg vad han hette… Ni tävlade typ MSVB om jag inte missminer mig.
    Och vad har hänt med Ramses och sen svarta unghästen du hade?

    1. Wisse? han fick en gaffelbandskada och jag överlät honom till min equi-terapeut. Ramses och Foxi står närmare sina ägare i Stockholm då de rider mer nu.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *