Lösgörande övningar

Jag har funderar lite kring vilka mina favoritövningar är när jag värmer upp. Självklart är det anpassat efter häst och ålder men det finns ändå några genomgående övningar som kommer tillbaka på alla hästar.

Serpentiner

Jag älskar att börja passet med serpentiner. Eftersom jag är mycket för att rida raka linjer med ordentliga hörnpasseringar när hästen väl är uppvärmd tycker jag att serpentiner är perfekta i början. Jag gör dem både med övergångar när ja passerar meddellinjen och med tempoväxlingar. Jag brukar försöka växla mellan 3-6 bågar. På hoppträningen i onsdags fick vi göra serpentiner med hinder och då märkte man ju hur mycket svårare det blev. Jag gillar serpentiner mycket för att man måste vara så medveten om vilken tygel som är yttertygeln när man böjer och att man byter yttertygel ofta.

Skänkelvikning

Det finns så många bra sätt man kan flytta hästen undan skänkeln. Den klassiska diagonalen, eller min favorit längs långsidan utåtställd. Här får man lätt upp hästen på ytterygeln och man har en tydlig linje när man får hjälp av väggen. Jag tycker också om att göra volten mindre och större med hjälp av skänkelvikning. Man flyttar hästen några steg in mot mitten och sedan ut igen. På detta sätt får man hästen observant på den sidförande hjälpen och man märket själv om hästen tar någon skänkel sämre eftersom det blir så tydligt när man gör det åt båda håll.

Förvänd galopp

Jag gillar verkligen min förvända galopp när ja rullar runt på en åtta och växlar mellan rättvänd och förvänd. Ofta glömmer man bort den förvända när man går uppåt i klasserna men ja tycker det är jättebra i lösgörande och uppvärmning.

Kram

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *