Andningen

Jag fick frågan när jag började träna med Linda, hur jag andandes när jag red? Som vanligt svarade jag.

Efter ex antal pass med Linda och med alla fokuserade träningspass hemma har jag hittat ett bättre sätt att andas på när ja koncentrerar mig.

Detta har i sin tur lett till att jag börjat analysera min egen andning i samband mes ridningen. Om en häst har en spänd galopp så funderar jag på hur ja andas? Inte alls brukar ja konstatera när ja stället frågan. Ska jag göra en rörelse som jag och hästen brukar ha svårt för har jag ni börjat påminna mig själv att andas även här. Helt otroligt hur mycket spänning man omedvetet sätter i både hästen och sig själv bara för att man fokuserar.

För mig var det här något helt nytt, men jag inser nu hur mycket hjälp det här kommer ge både mig och hästarna!

Kram

Delta i diskussionen

  1. Samma tanke har gjort mig medveten om min andning. Min ridlärare säger ibland helt plötsligt ”andas!”. Då ser hon att min andning sitter i halsen, eller att jag inte alls andas. Utan att jag känt det. Nu andas jag medvetet under mina ridpass – och ridningen blir faktiskt bättre. Vad lite som kan påverka hästen så mycket :-)!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *