Brille hos tandläkaren

I torsdags var Brille hos tandläkaren igen för att kolla upp hans tänder efter förra besöket för 6 månader sedan.

Han hade ju lite besvär som visade sig både i ridning men även hade påverkat vikten lite. Nu är han rundare i kroppen och känns fin att rida så det var kul att se hur det såg ut.

Brille var väldigt fin och vi jämnade till lite där det behövdes, jag gjorde också upp en plan för de andra hästarnas tänder och kommer åka med alla här under våren för att hålla regelbundenheten.

Vill påminna alla att det är smart att kolla hästarnas munnar cirka en gång per år och inte gå och vänta tills hästen får besvär utan hellre kolla innan. Vi gör det på klinik men det finns många duktiga veterinärer som kommer ut till stallen som kan raspa och plocka bort eventuella tänder.

Jag vet hästar som ridits med tandfrakturer utan att ägarna märkt det så det är ju inte alltid heller hästarna protesterar om de har ont.

Lie som gjorde tänderna på Brille och gör alla mina hästar sa att hon brukar rekommendera hästägare att göra tänderna i samband med vaccinering. På detta sätt håller man koll på att det blir gjort varje år.

KRAM

 

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *