Valbonne för Mattias

Det händer så himla mycket med Valbonne just nu och det är så spännande. Mattias tyckte vi gjort vår läxa sedan förra träningen och han var mer rakriktad och hade mer sväv i traven. Nu jobbade vi mycket på att få honom att driva och vila på steget även när jag kortade upp honom. Många tempoväxklingar och övergångar så han verkligen fortsätter att driva.

Sannas anläggning är bra miljöträning för en hingst då det är mycket hästar som går in och ut och man ser alla boxar från ridhuset men trots lite gnäggningar fortsatte Valbonne att fokusera på sin uppgift, träningen.

Det känns bra att vi kommer iväg så mycket regelbundet nu innan bruksprovet så Valbonne är van vid miljöombyte olika dofter och hästar.

 

Nu kommer utbildningen ligga fokuserad mot femårs klasserna med skänkelvikning, enkla byten och förvänd galopp. Samtidigt som vi bygger kondition och styrka de sista veckorna innan Bruksprovet, det ska bli så spännande!

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *