Beundras er!

 

Även om jag haft en väldigt lång dag med 3 resor till och från Stockholm så är jag medveten om hur flexibla mina dagar är. Hur tacksam jag ska vara för att jag får jobba med ridningen och ha den hjälpen så att det rullar.

Nu när jag kom hem vid 22-tiden rullar min kompis Victoria från gården. Hon har åkt till sin häst på Brolöten, efter sitt jobb i Stockholm och kör nu hemåt för att komma hem vid 23.30 och sedan upp och jobba på sitt 8-17 jobb.

Jag beundras alla som har sina vanliga jobb, åker hem och byter om för att sedan ta hand om sina hästar fram tills 22-23 varje vardag. Det är er hobby, ni kämpar på era lediga dagar och sena kvällar, lägger alla era pengar på era hästar det är imponerade. Jag älskar det här och kämpar järnet dygnets alla timmar, men det är också mitt jobb och min livsstil.

Jag tycker det är så häftigt hur stark kärleken till djuren är och att alla andra som inte ens tävlar gör allt för att ha sin egna häst och få tid med den. Vore kul att höra hur ni alla gör för att få era liv att gå ihop.

Kram

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

5 Inlägg för Beundras er!

 1. Agneta Smedsaas-Löfvenberg skriver:

  Vad roligt att jag hittade din trevliga blogg Emelie!

 2. Emma skriver:

  Jag är student så har många “tomma” dagar där jag kan lägga stallet på dagen och plugga senare vilket är superlyxigt!

 3. Victoria skriver:

  Hej.
  Har 3 hästar på min egen gård. Dagarna börjar kl 5.30 med utsläpp och mockning, fylla foder osv. Jag gör klart så mycket som möjligt i stallet på morgonen. Sedan in och väcka barn, frukost och iväg med barn på skolan och själv på jobbet. Sedan efter jobbet, hämta barn på skolan, hem fixa middag och läsa läxor med barnen, ut i stallet ca 18 och rida hästarna, klart ca 20-20.30, in så barnen kommer i säng och sedan nattas hästarna någon gång mellan kl 21-22. Hästarna har hönät(slow feed) i hagen som jag fyller på morgonen så de har silage att äta under dagen då jag jobbar.
  /Victoria

 4. Anna skriver:

  Har inte haft egen häst men “passat” kompisens hästar
  Helgerna var värst med både ut/insläpp rida mocka packa mat
  vardagarna var det fixa stallet och rida
  men det stallet är på 10 minuters bilväg hemifrån, lika långt från jobbet så det funkade

 5. Lotta skriver:

  Jag har två hästar hemma på vår gård samt små barn. Min lösning är lösdrift i stora hagar med vindskydd som mockas ut med traktor. Fri tillgång på bra grovfoder, knappt inget kraftfoder. Hästarna mår bra och behöver inte passas med exakta tider. Jag kan lägga min tid på träning med hästen. Just nu tävlar vi medelsvår dressyr och satsar högre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *