En sport?

Ridsport är en av få sporter där män och kvinnor tävlar på lika villkor. Vi får såklart kritik, vi hamnar i blåsväder för både det ena och det andra.

När Peder Fredricsson vinner jerringpriset för andra gången kallas vi en sekt. Vi håller ihop och backar upp varandra män som kvinnor, oavsett utseende språk eller nationalitet. Vi är ett lag som skyddar varandra.

Annat kan man säga om veckans rabalder i fotbollen. Skäms på er ni fotbollsentusiaster.

Hanna Marklund får kritik för att kommentera herrfotboll för att hon är kvinna, att hon har en dialekt var tydligen också något man hade synpunkter på. Som att det är självklart att en tjej kommer göra det sämre än en man?

Igår satt jag som så många andra och hejade fram det svenska laget. En heroisk insats! De som hade sett statistiken innan ni vet vilken bra match laget gjorde. Att man som offentlig person i ett landslag ska få stå ut med den skit som Jimmy Durmaz fått gjort idag gör mig mörkrädd. Vad är det för sport man beter sig såhär mot kvinnor och atleter. Vad är det för kultur inom fotbollen som gör det här accepterbart?Ni killar frågar mig med ett hånflin om ridsport verkligen är en sport? Jag ställer mig frågan idag vad det är för klimat i fotbollen som gör det till en så cool sport?Det kanske bara är fansen som har helt fel bild av vad det går ut på. Men något måste ändras, vi som är så stolta som Svenskar vi ska va jämlika utan förtryck. Tyvärr ser jag inte det efter veckans fotbolls VM. Skärpning fotbollsfans, skärpning Sverige!

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för En sport?

  1. Alexandra skriver:

    Vi ryttare skulle aldrig mordhota Peder, Henrik, Malin eller nån annan för ett nedslag, eller Patrik, Tinne eller nån annan för en miss i bytena eller en piruett som inte är helt perfekt. Vakterna på ridsportsVM i Göteborg var näst intill sysslolösa… och på fotbollsmatcher kallas det ofta in förstärkning då det är för få poliser/vakter.. Hur kan det bli så fel? Sport ska förena, det ska finnas känslor – men inte hat! Det är trots allt bara en sport, finns viktigare saker i livet; hälsa, familj, vänner, lycka etc ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *