Tränarutbildning på Strömsholm

Briman och jag på Strömsholm i somras, lite varmare då än nu.. 

Vi har haft två intensiva dagar med tränarutbildning på Strömsholm för A och B tränare. Lussan och Elisabeth Lundholm höll i kursen och vi fick se många fina ekipage kanske nästan lite för fina.. Jag har fått många verktyg med mig hem och framförallt lite övningar.

De var väldigt hög nivå på ekipagen som tränade för Lussan och det var väldigt kul att få se. Däremot hade man nästan önskat några ekipage som var på lite lägre nivå eller hade uppenbara problem. För oss tränare är ju vardagen kanske inte alltid GP-ryttare på fina hästar utan vi har ju en hel del andra ekipage och andra problem. Nu blev det hög nivå på utbildningen och det är bra. Jag kan bara känna att det är så spännande att höra alla andra tränare diskutera hur de löser problem med en elev som sitter snett. Eller en icke rakriktad häst, en häst som inte kan byta osv. Spännande att få byta erfarenheter och få mästarhjälp av Lussan hur hon löser problemet.

Den övningen jag nästan gillade mest var att tänka sluta in i arbetspiruett, det har jag gjort förut. Men när man går ut ur arbetspiruetten ska man tänka öppna. Det såg ut att vara väldigt bra för hästen och jag är spänd på att pröva detta själv.

Lussan gör ju alltid byten på serpentin men denna gång tog hon det ännu längre, hon red först serpentinbåge med byte, men för att hästen inte skulle gissa så fortsätter man i förvänd och byter sedan ur förvänd istället. Allt för att inte hästen ska kunna gissa eller spänna sig.

En annan övning jag gillade var när baken kom före i slutan, då fick eleven rida öppna på diagonallinjen. Det var superbra och blev stor skillnad. Så himla bra att få se övningarna live och nu är jag sugen på att rida!

KRAM

 

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *