King Co jag älskar dig

Tårarna vill inte sluta rinna, minnena dyker upp hela tiden, en familjemedlem har lämnat oss med sådan otrolig saknad.

Det var en morgon för 23 år sedan som jag besökte Sophie Karpe Nilsson, hon skulle visa mig sin hopponny King Co som också rörde sig väldigt bra. När Sophe visade att han kunde pussas på munnen föll jag pladask. När jag väl kom upp i sadeln ville jag inte hoppa av. Han var en Milton i litet format, så mycket energi och power och med den där snygga hingstnacken. Tack vare min sponsor NFB fick vi chansen att köpa denna fina b-ponny som skolades om till dressyrponny efter att ha vunnit Derbyt i hoppning och blivit Nordisk Champion i ponnygalopp. Vi fick med ett rött plastträns från King Cos år på galoppbanan det var en häftig detalj jag aldrig glömmer.

Det blev mycket jobb att få King Co att skritta lugnt, lära sig förvänd galopp utan att byta och stå still i halterna men det var en bra skola för mig att lära mig förvalta energin. Jag har älskat den här ponnyn av hela mitt hjärta i 23 år och det finns inga ord för hur ont det gör just nu.

Första dressyrtävlingen vann vi och ja det bara fortsatte, 6a på SM 96, SM Brons 97, SM Guld både inne och ute 98, DM guld 98. King Co vann också Lag SM med Christian 2000 och han har lärt flera duktiga ryttare att rida såsom Lina Dolk.

Att rida dressyr på King Co var en så häftig känsla han älskade att visa upp sig, han var en stor häst i litet format. Jag har så många fina minnen, flera är ärevarven där han alltid reste sig lite innan han galopperade iväg.

Jag och Mia Von Essen red en uppvisning i Scandinavium -97 att få inta den arenan på just King Co var så häftigt. Han visade mig hur häftigt dressyr kan vara, han lärde mig älska sporten. Han lärde mig också hur en häst ska kännas som kan ge allt.

De senaste åren har han varit pensionär här hemma på gården, betat gräs och pussats men nu orkade inte hans kropp hålla hullet längre och vi bestämde oss för att han ska få somna in innan vintern kommer.

Senast igår gick han och betade utanför mitt hus och pussades tillitsfullt, det gör så ont att ta beslutet det gör så ont att behöva vara med även om jag vet att jag gör det enda rätta och inte har något val.

 

Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta King Co, jag älskar dig.

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för King Co jag älskar dig

 1. Rebecca skriver:

  ♥️♥️♥️
  Minns också det plasttränset eftersom han hade det på sig på omslaget av ett nummer av Min Häst (tror det var precis innan du tog över honom?). Det är inte lätt för oss ryttare när de där söta gamlingarna inte orkar längre, men tänk så mkt glädje de skänkt!

 2. Jimmy skriver:

  Kram

 3. Wanja skriver:

  Alltså..jag måste bara säga att se denna kille idag på nätet gjorde verkligen mig rörd i hjärtat. Jag jobbade på nygårda när Kingen kom dit- riktigt krutpaket snygg som bara den å som en gud å rida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *