Fin till träning och tävling


Tänkte bara på ett enkelt sätt dela med mig av mina tips att få hästen fin oavsett anledning och för alla nivåer. Hästar är väldigt bra på att smutsa ner sig och även om man badar kvällen innan man ska träna eller tävla är det väldigt lätt att hästen är smutsig på morgonen.

Det vita på hästen blir nästan alltid gult, när man badar den är det väldigt bra att använda schampo som är speciellt för det vita på hästen. Så har den vita ben kan man använda ett silverschampo som oftast är lila och tar bort alla fläckar. Är hästen sen gul på morgonen är det väldigt bra att ha ett torrschampo till hands så att man snabbt får bort smutsen. Vanligt potatismjöl är också ett gammalt husmorsknep som gör nästan allt vitt. Sedan finns det miljoner produkter som tar bort kissfläckar till exempel Effols lila spray eller Nafs puder Brighter than White.

Svansen blir oftast riktigt smutsig, här kan man låta schampot sitta lite längre så ger de ännu bättre effekt. Tänk på att skölja ur ordentligt efter så det inte blir något kvar i svansen. När svansen är tvättat använd mycket pälsglans så den är lätt och borsta ur då fastnar smutsen sämre med.  Ha också svansen flätad på natten då blir det lättare på tävlingsdagen.

Se till att all din utrustning är ren, täcken, grimmor osv, annars blir din häst lätt smutsig igen när man börjar använda utrustningen. Även väldigt viktigt att boxen är ren när väl hästen är ren, gör en extra mockning kvällen innan.

Viktigast när man ska iväg med sin häst är att man har gott om tid på sig, för att få en häst helt ren så tar det tid och det finns inga genvägar en vanlig hederlig rykt ger oftast bäst resultat . Ha inte för bråttom då blir oftast slutresultatet på prestationen inte lika bra heller.

KRAM

 

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Fin till träning och tävling

  1. Johanna skriver:

    Åh jag gillar verkligen den här typen av inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *