Hårt och orättvist klimat på sociala medier

Jag har senaste veckorna funderat lite över folks sätt att hantera delningar sociala medier bloggar osv.

Till exempel så skriver jag ett inlägg om att många elever tar inputs från lite för många olika håll och inte följer upp helheten. I mitt inlägg säger jag aldrig att det är fel att lyssna på någon som kan sitt kunskapsområde men man måste få hjälp hela vägen så det blir rätt.

Hur fungerar det då när folk läser mitt blogginlägg och inte förstår eller inte håller med? Startas det då en diskussion med mig på min blogg där jag skrivit det? Så jag kan vara med i diskussionen?

För att jag nämner bett som hänger mellan framtänderna, gud förbjude! Så blir några människor upprörda de kommenterar inte på min blogg utan de delar inlägget utan att tagga mig. De ifrågasätter mina samarbeten och mina förtroendeuppdrag och låter folk där spy kommentarer om nig som person och vad det säger om mig som ryttare.

Grejen är den att jag inte ens ser detta eller kan försvara mig..

Så kontentan blir att även ja backar av och inte kan uttrycka mig fritt eller skriva ett debatterande inlägg eftersom folk väljer att nämna mina sponsorer och förtroendeuppdrag. Hur fungerar uttrycksfriheten då egentligen? Är det helt okej att säga vad som helst om en person man aldrig träffat eller sett rida för att den skriver ett debatterande inlägg?

Är det jag som bara ska acceptera att jag gör mig själv till lovligt byte när jag skriver ett allmänt inlägg? Jag hänger ALDRIG ut enskilda individer eller namngiver folk i mina inlägg. Varför är det okej att sparka på mig då?

Jag blir så förbannad att folk hellre delar mina inlägg utan att ens tagga mig, så att jag inte har en chans att försvara mig.

Jag tänker inte backa av, jag tar gärna emot frågor och jag är gärna med i en diskussion. Vad jag inte klarar av är saker som sker bakom min rygg där jag inte har en chans. Eller att folk medvetet försöker tysta ner mig genom att hänga ut de viktiga uppdrag jag har.

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Hårt och orättvist klimat på sociala medier

  1. Åsa skriver:

    Jag tycker Du är modig & tuff som står för vad Du säger i ärliga diskussioner ! Tanken som slår mig är att de som pratar bakom ryggen troligen är avundsjuka och säkerligen inte kunniga!! Fortsätt skriv som Du gör och framförallt hur Du känner och låt oss andra få lära av Din kunskap!

  2. Lina skriver:

    Är väl samma sak gällande typ ALLTING på internet, inget nedvärderande gentemot dig här alltså utan jag menar generellt. Folk kan inte uppföra sig! Vett och etikett verkar ju inte existera, det kan handla om allt från kläder, hundar, stereoutrustning till hästar. Det mesta jag ser på sociala medier börjar som en frågeställning och urartar mkt snabbt i personliga påhopp och otrevlig ton. Sociala medier i all ära men det får mig ofta att fundera över hur vårt samhälle kommer se ut i framtiden.

  3. Viiveke Fåk skriver:

    Snälla, om du orkar, fortsätt att vara ett föredöme för hur man beter sig mot andra, på nätet lika väl som i verkliga livet! Man kan ju fundera på vad som överhuvudtaget är psykiskt galet i huvudet på dessa nättroll, men hur många skulle vräka ur sig samma saker vid ett personligt möte? Självklart måste vi människor kunna starta och bidra till en debatt. Hur ska vi annars kunna utvecklas? Men dagens brist på normalt mänskligt beteende från somliga så snart det gäller nätet håller sakta på att kväva just denna praktiska kanal, eftersom normala människor inte orkar med attackerna. Håll ut så länge du kan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *