Åldersnojja

Tänk vad fort ett år går, alla hästar blir ett år äldre och även jag fyller snart hela 35(!). Inte så mycket åldersnojja här varken för min egen del eller för hästarnas.

Just nu känner jag att jag har ett väldigt bra stall, en grund med hästar som jag tror väldigt mycket på i spridda åldrar. Hästar med olika kapacitet och förmåga som utmanar mig på olika sätt. Gemensamt för dem alla är att de är roliga att rida. Varje dag när jag går från stallet har jag en bra känsla att alla är roliga att jobba med och att de utvecklas.

Jag kanske talar emot mig själv när jag säger att det är en lyx och få förunnat men trots att man älskar djur, jobbar med sin dröm så är det väldigt svårt att hitta ett gäng med hästar som är roliga att rida varje dag och som man fungerar med även om det är fina hästar.

Man lär sig själv och man utvecklas, man kanske väljer hästar som man passar bättre ihop med, ibland går det bättre, ibland går det sämre och ibland har man lite tur.

Just nu har jag i alla fall ett fint gäng hästar som jag längtar efter att rida och som jag aldrig kollar på klockan efter om jag är klar eller inte. De motiverar mig och de gör min dag till en bättre dag. Jag måste verkligen komma ihåg den här känslan.

Briman har inte varit en sådan häst, jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag har jobbat med honom fler timmar än någon annan häst. Men han har utmanat mig lite väl mycket och jag har aldrig känt mig tillräcklig. Idag är vi överens, men det var en lång resa dit och jag har lärt mig så mycket, däremot har jag också lärt mig att allt behöver inte vara svårt för att det ska bli bra.

Nästa år kanske jag måste utmana mig själv mer igen, men just nu känner jag att jag valt precis rätt. Jag hoppas verkligen att den känslan fortsätter hålla i sig ett tag.

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Åldersnojja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *