Att rida utan spö

När jag började träna för Anky tog hon bort spöt från alla ryttare. Det behövde finnas en speciell anledning för att man skulle rida med spöt annars skulle man se till att ha hästen bättre framme för skänkeln.

Något jag verkligen efterlevt och kämpat för, men vanor och slentrian rullar på och helt plötsligt insåg jag (och min observanta bror som alltid rider utan spö) att jag helt plötsligt hade spö på nästan alla hästar.

Jag har verkligen varit tuff mot mig själv nu och senaste veckorna har jag ridit alla hästar utan spö. Copper är en av dem som varit en utmaning då hon kan vara lite seg i reaktionerna men efter jag slöppte spöt har jag blivit så mycket mer noga med min hjälpgivning igen och hon går bättre än någonsin!

Självklart kan man behöva ha spöt ibland på en hingst eller hjälpa till i en speciell rörelse men då tar man spöt om man behöver.

Så dagens läxa rid utan spö!

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Att rida utan spö

  1. Frida skriver:

    Jag håller med dig i frågan om spö. Hur ser du på användningen av sporrar? Jag hamnar själv ibland i perioder då jag rider väldigt mycket med sporrar, försöker att växla med eller utan sporrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *