Kalla dagar

Vi börjar nu mornarna med lite kontorsjobb innan ridning, det har varit runt -11 varje morgon och det är helt omöjligt att rida 7 hästar i den här kylan. Trots bra kläder och värmepåsar är mer än tre hästar helt omöjligt att rida utan att frysa sönder. Dagar som dessa saknar man ett isolerat ridhus men som tur är gäller det bara några dagar per år.

Hästarna jobbar på fint och jag har nu en till frieser i träning, min träningskamrat Sanna Nilsson har ställt hit sin Frieser Malte. Vi ska träna byten och skolor, det är spännande att lära känna en ny ras och jag blir mer och mer imponerad av deras känslighet och vilja att jobba.

Copper kämpar på med byten i varje, piaff och passage. Så roligt att få lägga lite mer tid på de svåra sakerna. Vi har också bokat in tätare besök hos Equi terapeut Karin och vattenbandsträning varje vecka. Ska bli intressant och se resultatet på kroppen när vi gör en större satsning nu.

Valbonne tycker det är kul att vara sex år, han gillar att byta galopp och vi jobbar på tempväxlingar i skolorna för att hitta samma trav i de lite mer samlande rörelserna.

Chrille är ledig så jag har äran att rida hans fina Harry i några dagar och han är så rolig att rida. Positiv och supersnygg, en häst man verkligen känner sig snygg att sitta på. Så glad att vi hittade Harry och att vi köpte honom av Lundblads.

Robban börjar mer och mer komma in i livet som dressyrhäst han har varit lite ostadig med huvudet och haft svårt att ta ett jämt stöd så jag har använt en martingal för att få honom att förstå och lättare kunna rida bakbenen in i handen, det är mycket lättare med övergångarna när han förstår vart huvudet ska vara.

Briman är nyklippt och ser inte längre ut som en shetlandsponny så kul att han är frisk och går att träna som vanligt igen.

Arezzo har verkligen gått in i den riktiga skolan nu och det är häftigt att se hur mycket han utvecklas på kort tid. Mitt fokus har bara varit att hitta bra bjudning men nu har jag kunnat börja rida lite mer i form och man börjar verkligen se hans fina kvalitéer.

Floris är den jag börjat planera lite tävlingar med redan, vi har beställt ny sadel och flera träningar inbokade,  det händer något i utvecklingen varje dag och det ska bli jättekul att få pröva tävla med honom.

Nu kommer solen fram så nu ska jag klä på mig ordentligt och börja träningsdagen.

KRAM!

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *