Nytt träningsupplägg

Jag har verkligen lagt fullt fokus på Copper just nu, det är vattenbandsträning varje eller varannan vecka. Det är fysioterapeut Karin varannan vecka. Det är Jeanna-träningar så ofta som går.

Hemma har jag också ett nytt träningsupplägg, jag har bestämt mig på att bara träna på de sakerna vi behöver bli bättre på. Just nu fokus på vissa tekniska bitar för att komma vidare.

Träningen senaste veckorna har sett ut som så att jag piaffar henne för hand, sitter upp och gör piaff på samma ställe som jag tränade piaffen för hand. Sedan fokuserar jag på övergången ur piaff, så att hon tar små steg upp i trav.

Därefter värmer jag upp som vanligt men mycket kortare än jag brukar. Det lösgörande arbetet brukar vanligtvis ta mellan 20-30 minuter och det är många dagar jag inte känner mig redo för övningar. Nu är mitt mål att göra övningarna så vi utvecklas och därför brukar jag börja med varjebyten längs långsidan även om jag inte har en perfekt känsla. Vi behöver öva och Copper kan inte traggla allt för länge varje dag. Därför skippar vi nu de saker vi är lite mer trygga på. Vi gör inte massa galoppslutor eller andra serier utan vi går direkt på det som vi behöver tid med.

Jag gjorde idag 6 byten i varje och mitt koncept verkar fungera. Copper får inte bli trött och hon måste lära sig tekniken vad jag är ute efter och få mycket beröm när hon gör rätt.

Normalt sett förespråkar jag en lösgjord häst innan övningar men jag kanske just på Copper låst mig lite på känslan och nu vågar jag traggla rörelser för att komma vidare.

Känns så kul när man knäckt en kod och allt börjar rulla på, jag vill lixom rida henne direkt igen. 🙂

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Åh va intressant att läsa om upplägget! Har precis samma grund vanligtvis men känner igen mig i att tiden och orken för nästa steg fattas ibland. Får påminna mig att komma igång och göra rörelser och lösgöra, flytta och jogga mellan. Tack för den bästa ridbloggen! 😀

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *