Att låna ut sin stjärna

Idag har Briman och Kristin gjort sin första start tillsammans, Msv B:5 och det blev seger direkt.

Jag har beslutat mig för att försöka lägga mer tid på mina yngre och kommande förmågor, Briman fyller 18 i år och han är i bättre form än någonsin. Han har så mycket kvar att ge men det vore så roligt att få se honom lära någon annan, att få vara med på en ny resa.

Jag hade bestämt mig när Briman äntligen var tillbaka igen att Briman tävlar med mig, jag vill rida honom så länge han kan träna. Men under vintern har känslan vuxit fram att jag tycker det vore roligt även för Briman att få vara bäst igen och få göra allting lite lättare än de krav jag ställer.

Att sälja känns inte som ett alternativ och jag vill själv fortsätta att träna styra och vara del i hela hans resa, han betyder för mycket för mig för att göra på något annat sätt.

Det finns bara en person jag kan komma att tänka på som kommer hantera Briman på exakt samma sätt som jag gör och som Briman kommer respektera med lika mycket kärlek som han respekterar mig och det är Kristin Elvelind. Hon har varit tävlingshästskötare till mig och Briman de senaste fyra åren, hon vet precis hur han sköts och hur han tränar. Hon har betytt så mycket för mig och för oss så det blev det naturliga valet att låta Kristin få pröva att rida.

Kristin är talangfull, jobbar hårt och älskar Briman lika mycket som jag gör, ju mer jag tänkt på det desto mer självklart blev allting.

Briman står kvar på Brolöten, jag kommer rida flera dagar i veckan och inga av hans rutiner ändras. Kristin har en tuff vår med student och flera andra hästar i träning så vi kommer börja långsamt och låta dem lära känna varandra.

Vi får se om jag gör någon GP start i vår eller om Kristin är den som tävlar lite mer nu och det känns skönt att det inte blir någon press. Vi har inga mål utstakade än utan vi låter dem sätta sina kval och sedan får vi se.

Självklart är det här känslosamt, jag blev rörd när de red upp på medellinjen idag, jag blir lite avundsjuk när Kristin hoppar upp i sadeln, men jag vet att jag gör rätt.

Nu får Briman utbilda Kristin och jag är säker på att det här blir en ännu roligare resa än om jag fortsatt att tävla honom lika mycket som innan.

Vår resa tar inte slut här, den bara byter spår. <3

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Åhhh vad skoj för Kristin & väldigt storsint av Dig att låta Just Briman få lära upp henne än mer !

  2. Strongt gjort! Kan verkligen tänka mig att det är mkt känslor. Men riktigt fint av dig! Lycka till till alla!

  3. Du är fantastisk! Jag tänker på Carl Hester och att delad glädje blir dubbel! Vilken gåva till sporten när man är osjälvisk på detta sättet! Jag tycker det säger mkt om din kapacitet, att vara är trygg inför att lotsa nya förmågor. För att inte tala om generositeten! Det imponerar! Man får tillbaka det man ger, och med den inställningen kommer det gå grymt för dig (och säkerligen Kristin) även framöver

  4. Ett så klokt beslut Emelie, och redan succé! Du är glad, Kristin är glad och Briman är glad, kan det bli bättre. Sportsligt också att låna ut sin häst och låta yngre generationen få tillfälle att lära! Grattis!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *