Smittläget i Sverige

Jag lider så mycket med de drabbade stallen just nu, det handlar inte längre om att det är jobbigt att få stallen stängda och en verksamhet som ligger nere utan det handlar faktiskt om att hästar dör.

Hästar dör på grund av den mänskliga faktorn, folk åker iväg med sina hästar trots att det finns sjuka hästar i stallet, man tar inte restriktioner och regler på allvar.

Jag blir livrädd, vågar knappt läsa inläggen om vilken mardröm de på Skånsta går igenom.

Vi måste alla hjälpas åt nu så att dessa hemska virus inte får chansen att spridas vidare. Alla vi som älskar våra djur måste ta vårt ansvar med alla försiktighetsåtgärder som är möjliga.

Jag vet att många säger att det är en hysteri nu med att folk stänger stallar men är det inte bättre att ta det säkra före det osäkra? Ingen tävling eller träning kan väl vara så viktig att våra djur blir lidande.

Vi ska vara glada att det är 2019 och media är så uppdaterat så att vi snabbt kan följa utvecklingen. Om alla är försiktiga nu kanske det här lugnar sig lite.

Mina tankar går till alla de drabbade och jag hoppas att alla tänker till en extra gång när man åker mellan stallar med eller utan hästar nu.

Ta hand om er och håll er uppdaterade för hästarnas skull.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Tycker också att situationen är fruktansvärd och lider så mycket med de drabbade stallen. Samtidigt är det så bra att frågan lyfts för jag upplever att det är många som är oerhört slarviga med att just stänga stall när det finns en smittorisk. Enligt min åsikt ska stallet omedelbart stängas så fort det finns en häst som uppvisar förkylningssymptom eller feber, och prover ska tas så fort som möjligt. Folk viftar bort snuva och hosta som unghästförkylningar eller lätta symptom men man VET ju aldrig förrän man har provsvar svart på vitt. Detta är verkligen en fråga jag brinner för, och jag är som sagt glad att ämnet äntligen får lite uppmärksamhet även om det är under hemska omständigheter.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *