Bruksprovet 2019

Som alla säkert läst och förstått så räckte det inte hela vägen fram för oss i år. Arezzo blev inte godkänd. Fina lovord och framförallt en positiv inställning till honom som ridhäst av både publik, testryttare och domare. Jag och Marita är överens att sporten trots allt känns viktigast och därför känns lovorden om hans ridbarhet väldigt värdefulla efter den här veckan.

Förra året gjorde jag det här testet med en nybliven femåring och han var trött efter men inte så mycket mer än efter en breeders vecka, men i år var vi där med en nybliven fyraåring och han tvekade inte en sekund han gav allt alla bad honom om hela tiden hela vägen in i mål. Såhär i efterhand tyckte jag att det blev lite mycket, det är väldigt länge som testryttarna rider och det är faktiskt inte konstigt om någon häst inte pallar sista dagen, det behöver inte vara en dålig häst för det även om vår orkade in i mål.

Jag reflekterade inte lika mycket förra året men det var ju för att jag var där med en häst som var ett år äldre.. När sedan man också hör att den tyska domaren tycker att treåringarna är för dåligt förberedda blir jag lite orolig. Hur mycket ska man hinna förbereda en häst som inte ens fyllt tre år än? Träna på dessa miljöer och förbereda dem för uppgiften känns i princip omöjligt om man har tre månader på sig att lära dem gå med ryttare på ryggen. Bara en tanke..

I övrigt känner jag mig mer trygg i att uttala mig om dressyrtävlingar så jag håller mig till det. Men det var fina hingstar som blev godkända och jag är väldigt nöjd med vår vecka, jag tycker faktiskt inte vi kunde gjort det mycket bättre.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Vad skönt att ni ändå är nöjda med er insats, det borde ni vara! Han såg jättefin ut 🙂 Och jag håller med om att det blir konstigt när treåringar nästan förväntas vara fyraåringar..

  2. Arezzo är så fin!
    Vore kul att veta om ni planerar att visa honom på nytt nästa år på Bruksprovet?

    Och hur ser planen ut för resten av året. Läste tex att Lövstas Kane skulle få ta det lugnt resten av året nu efter Bruksprovet. Hur tänker ni upplägget med Arezzo?

  3. Tänkte också på samma sak! Hur välriden ska (och kan!) en treåring vara egentligen? De är ju bebisar fortfarande och känns ju nästan som att de inte borde få vara med, kanske borde de göra om och inte ta in treåringar, utan starta från fyra?
    Hur är reglerna, får ni försöka igen nästa år när Arezzo är fem eller får hingstarna bara en chans? Är det något ni funderar på?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *