Det finns inga garantier, inte ens med en formel 1…

Ja alltså nu har Briman gjort två så att säga blygsamma starter med Kristin på Strömsholm. Jag (vi) var angelägna att komma upp i klasserna och starterna nu fick mig att tänka till ordentligt som tränare och coach.

Nej det är inte lätt, det är inte lätt oavsett vilken häst man sitter på och ibland kan det till och med vara svårare med en känslig GP-häst.

Igår gjorde Briman lite som han ville och stannade för domarbord och körde i allmänhet sitt eget race. Idag däremot såg han ut som den stjärna han är men missförstånden blev alltför många.

Nej det är sannerligen inte lätt och det är inte en dans på rosor oavsett om man har möjlighet att få rida en utbildad häst och har rätt förutsättningar. Dressyr kräver sina timmar i sadeln och det kräver sina timmar på banan.

Kristin har otrolig talang och arbetar hårt. Däremot har hon inte rutin på tävlingsbanan med massa SM-starter och internationella tävlingar i ryggen. Den här typen av erfarenhet för de yngre ryttarna ska verkligen inte underskattas och som tränare måste man förstå skillnaden.

Smittor i kombination med kval har gjort att vi valde Strömsholm för debut i MsvA och det kanske i efterhand inte var smartaste platsen att debutera på i ett självförtroende syfte. Nu är det gjort och så får resten av vårens plan komma efter helgens resultat.

Någonstans tycker jag ändå att det är rätt skönt att det inte går på räls när man sitter på en GP-häst,  även om jag helst av allt vill att Briman och Kristin ska vinna allt.

Det här är Kristins skola och hon ska lära sig, man lär sig ju som mest när man måste tänka om och förbättra.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *