Falsterbo part 1

Att summera Falsterbo i ett inlägg känns både omöjligt och orättvist, jag tänker att jag börjar prata om rollen som tävlingsledare.

Förberedelserna börjar i princip ett år innan, att tänka ut datum klasser och nya idéer. Propositioner ska skrivas domare ska bokas.

Under året är det mycket möten och administrativt arbete men det börjar verkligen pressa på ungefär två månader innan allting börjar. Då börjar alla frågor komma och man behöver vara tillgänglig i princip hela tiden.

Två veckor innan Falsterbo är det faktiskt svårt att fokusera på något annat, jag bestämde mig för att försöka fokusera ännu mer på hästarna som ska tävla och Falsterbo. Tack vare all här hemma var det möjligt även om det blev lite stressigt på slutet.

Jag sa flera gånger under veckan att det känns lite som att rodda Brolöten fast *10, man ska ha koll på allt. Från att mocka banan till att ha möten med de 5*lagledarna och ryttarna. Även om det är många som hjälper mig och vi har delat ansvar så kommer ju alla till mig om det är något och då är det min uppgift att lösa det, jag har det slutgiltiga ansvaret för allt.

Överlag har allting känts bättre i år, jag har varit tryggare i min roll och haft en tydligare plan med vad som ska göras. Allting är lättare när man vet vad som väntas.

Första dagarna under amatör-touren hade vi tid för förberedelser och få allt iordning inför veckan. På måndagen och torsdagen gick min högra hand Marie Christiansen in som tävlingsledare, på måndagen för att jag skulle kunna fokusera på mina ritter och på torsdagen för att jag skulle kunna kommentera finalerna.

Trots att man har en biträdande tävlingsledare går allt i ett och torsdagen var den mest intensiva dagen men också den roligaste. Att få höra alla Daniels kommentarer om unghästarna och diskutera med honom var såå roligt. Vi fick väldigt mycket beröm över det nya inslaget och det är så roligt att få tänka ut nya koncept.

På Fredagen började de internationella klasserna och då känns det som att man lite kan börja andas ut, allt börjar falla på plats.

För mig är ju de femstjärniga klasserna det allra häftigaste och det är svårt att slita sig från tävlingsbanan när man har så starkt startfält som vi hade i år.

På söndagen hade vi också ett nytt inslag med clinic med Jan Brink som gick igenom programmet och visade alla delar. Det blev också superbra och publiken var på plats i tid. Efter det började den tv-sända 5*specialen och då fick jag gåshud. Så stolt över hela organisationen och glad och nöjd över att vi lyckats med en så bra tävling.

Jag har haft 12 helt galna dagar som verkligen gått i ett, flera vänner som varit på plats och velat träffa mig har inte sett röken av mig. Packade upp två par bikinis igår och skrattade lite, stranden i Falsterbo har jag inte sett skymten av.

Men det har varit så kul och det blev så bra, tack vare alla ni ryttare som stöttar hejjar och kommer med inputs, alla funktionärer som hjälper oss och mitt team både nere i Falsterbo och på hemmaplan. Ett extra stort tack till Emma och Marie som är närmast mig i Falsterbo och verkligen hjälper mig att göra ett bra jobb.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *