Någon som känner igen sig?

Vi som håller på med hästar har nog mer eller mindre samma problem, tiden räcker helt enkelt inte till.

Det är så mycket jag vill hinna med just nu vid sidan av träning av hästar och den vanliga verksamheten. Sommaren är helt underbar men någonstans tror man också då direkt att dygnet har fler timmar.

Jag har helt galet många saker på min lista när det gäller gården några exempel: måla skrittmaskin, byta underlag i skritten, nya hagar på kullen, högtryckstvätta mitt stall och utöver det har jag projekt som att måla klart mitt eget hus, bygga badrum, fixa trappräcke ja ni förstår listan blir bara längre och längre.

Så hur gör man då när man har ett jobb/hobby som tar upp all ens vaken tid och all ekonomi? Finner man sig bara i att allt runt omkring sakta men säkert blir bättre och att det får ta tid. Eller ska man bli bättre på att avsätta tiden för det andra också? Detta ständiga livspussel är ju så härligt men jag blir väldigt stressad när jag vill så mycket.

När mina vänner som inte har samma hästliv som jag kommer på besök och jag snabbt slänger ner alla skitiga jackor i källaren drar en vända med dammsugaren och sedan lyckas få fram ett par färska blommor på bordet i sista stund känner jag mig nästan normal. Det är fram tills att jag ser toapappersrullen som valpen dragit ut över halva huset och som jag med snabba steg försöker få bort det innan gästerna ringer på, ja då börjar man ju fundera på om man är lite knäpp.

De måste ju tycka man är lite galen, som prioriterar nya fina saker till hästarna fast man själv duschar i en provisorisk dusch i källaren. Grejen är ju den att jag älskar att få ordning på vardagen och de andra bitarna i livet också, det är viktigt men tiden räcker helt enkelt inte alltid till.

En kompis var här igår på kaffe och frågade mig när jag skulle måla klart huset, det började vi med förra året och första gången jag tänkte på det 2019 var just igår, är det inte helt otroligt. För mig är det så många andra saker som går före.

Nu låter jag säkert lite som en crazy dog & horse-lady vilket inte riktigt är fallet men jag fascineras själv av mitt liv och de prioriteringar man gör och jag vet att det måste vara många där ute som känner igen sig. Och någonstans vet ju alla vi, att det brukar lösa sig riktigt bra i slutändan ändå. 🙂

Kram

Delta i diskussionen

 1. Jag kunde inte känt igen mig mer än exakt så. Pricken över i:et på hur mitt liv precis är.
  Håller med om att de är konstigt ändå hur man prioriterar ibland, men tiden räcker helt enkelt inte till. Jag vill också ha ett snyggt renoverat hus och en piffig gård, men jag kommer liksom aldrig dit utan nöjer mig helt enkelt med hur det är som det är nu. Varje sommar tänker jag ”nästa sommar som vi renovera toaletten och måla huset”, än är det inte gjort, trots att allt till badrummet redan är inköpt…

  Tack, skönt att höra att man inte är ensam…

 2. Vi som jobbar med hästar? Är det inte så med människor överlag? För mkt att göra, för lite tid

 3. Jag känner verkligen igen mig. Vi bygger upp vår drömanläggning med ridhus och ett nytt större stall. Vi har slitit oerhört i 2 år och mycket kvar.
  Jobbar heltid som chef, vilket innebär att jag alltid är anträffbar och jobbbar inte 40 timmars vecka. Min man har även han andra jobb.
  Förutom att bygga ska djuren skötas, hästar ridas och tränas och även hinna tävlas.
  Men samtidigt är jag mycket glad att jag har möjlighet att göra detta. Njuter när jag rider mina hästar i vårt fina ridhus. Undebart att sitta på altan och se hästarn i sina hagar.
  Ja, människor som ej hålla på förstår inte hur jag hinner eller orkar. Visst sover jag för lite till och från. Vet inte när jag såg på TV sist men jag älskar mitt liv på gården så för mig är det värt allt jobb.
  Tack för en bra och ärlig blogg.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *