En ryttares mattider

Jag har ett problem, jag är en obotlig tidsoptimist. Vilket innebär att jag ibland får mer gjort än medel, och ibland blir dagen inte alls som jag tänkt mig.

Det finns en sak som jag håller benhårt på i mitt stall, det är hästarnas måltider. De ska äta frukost 6.30, lunch 11.30, eftermiddag 17.30 och kväll 19.30. Maten vägs enligt kilo och tillskotten mäts ut med matskedar på centimetern. Allt för att minska magproblem, stress och för att de ska ha sina vanliga rutiner.

Så nu står jag här 22.12 en vanlig tisdagskväll och steker kantareller till middagen. Jag är väldigt noga med vad jag äter, inget halvfabrikat utan närproducerat och hälsosamt. Problemet är återigen tiden. Om lunchen är 12.30 så är det inte optimalt att äta såhär sent. Just idag är det inget problem då det känns väldigt continentalt efter en vecka i Italien. Däremot skrattar jag lite åt att jag helt släpper på mina egna tider när jag är så noga med hästarnas. Jag vet att vi behöver ha med oss mellanmål och jag vet att man behöver äta tidigare för att sova bra. Men jag vet också att väldigt många kollegor och elever kämpar med samma sak. Det är inte så lätt att hålla rätt tider för saker kommer emellan och tiden räcker inte till.

Jag vet att Lina bloggat en del om hur hon ändrat upplägg för att få vardagen att fungera för att det inte ska gå så lång tid emellan måltiderna men jag själv upplever oftast inget problem mer än att jag vet att det inte är optimalt för mig. Så hur gör ni andra? Tips för att ha en bra struktur med mat så man inte lagar mat försent om man vill äta bra och rätt mat?

Kram

Delta i diskussionen

  1. Håller med ovanstående, ha mellanmål i stallet. Jag kör på rawfood-bars ibland. Går att köpa men är enkla att göra själv. Snabb och ganska nyttig energi, gärna lite frukt också.

    Tyvärr är jag väldigt dålig på det där med mellanmål själv. Försöker planerna och strukturera för jag mår inte bra av att ha så långt mellan måltiderna. Jag tappar tålamodet snabbt och blir orkeslös, inte så kul för folk runtomkring 😉

  2. jag brukar ha bars eller frukt som mellanmål i stallet är lätt att ha med sig och en flaska vatten för man behöver dricka mycket. jag brukar förbereda och göra mat lådor som bara är att värma då man oftast är trött när man kommer hem sent från stallet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *