Åska (!)

Copper är stencool i alla väder..

Vi har haft ett helt galet åskoväder både igår kväll och hela natten, det har varit väldigt svårt att sova både för att man velat kolla till hästarna flera gånger men också för att det har varit sånna smällar att det varit i princip omöjligt. Självklart tar vi in så många som möjligt och stänger av alla elaggregat så åskan inte kan slå ner i dem. Alla hästar verkade lugna i natt när vi kollade till dem men ändå hade en häst sparkat sönder en vattenkopp i morse och det måste ju varit åskan som ställde till det.

Efter det som hände hemma hos Pytt med tre hästar som dog i hagen blir man ju helt hysterisk nu när det börjar bullra. Egentligen är det ju en risk i sig att ge sig ut på de stora ängarna när åskan hänger över men det är väldigt svårt att bara sitta hemma och vänta.

Idag på dagen började det igen och vi har haft två strömavbrott också snabbt in med alla hästar igen och hoppas nu på att det är över för gott.

Hur gör ni, tar ni alltid in hästarna när det blir åskoväder? Jag har på senare tid också försökt hålla koll i väderapparna om det blir åska men det är inte heller helt tillförlitligt.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Ja, tar alltid alltid in hästarna vid åska, är livrädd för att det ska hända något. Dels att själva åskan ska ta en av hästarna men också att de ska bli rädda och stressade och då skada sig pga det.

  2. Vi tog också in våra under de värsta åskvädren. Hästarna själva var lugna i hagen och det var lugnt sen även i stallet, men det var nära nattetid och det kändes bättre för oss tvåbeningar att veta att de står inne i ett hus än i en hage förhållandevis nära större vägar (ifall de skulle spränga tråden).

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *