Att leta häst

Jag la ut för ett par dagar sedan att jag hjälper till att leta en fin unghäst. Så många som hört av sig och så intressant och lärorikt att få se så mycket filmer på fina hästar. Tack alla som hört av sig!

När jag tittar på hästar brukar jag först och främst vilja se tre jämna gångarter. Om det är en häst som jag ska rida är der viktigast för mig att den har bäst galopp. Traven är alltid utvecklingsbar och skritten behöver inte vara en nia men den behöver vara avspänd. Siluetten säger mig också en hel del, hur hästen bär sig under ryttare om den har en naturlig uppförsbacke eller om den rids in ett läge.

Jag tycker också det är intressant att titta på munnen när den jobbar, om den går med skum och avspänd kontakt eller lite spänd.

Der som är mest avgörande är aktiviteten och drivet, ser det ut som hästen är påväg någonstans och vill framåt. En häst som är flashig med väldigt mycket gång som ryttarn driver på massor är inte alls lika imponerande som en häst som svävar fram av sig själv.

Sedan vet vi ju alla att det är ungefär som att bli kär, vi alla faller för olika individer och vi passar bra ihop med olika individer. Tur är väl det..

Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *