Copper dag ett på plantskolan

Igår åkte Copper med på plantskoleträningen hon har känts så fin senaste veckorna och jag var spänd av förväntan vad träningen skulle ge.

Jag hade en plan vad jag ville träna på, piruetterna, saxen och piaff och passage övergångarna. Även om vi gjorde en hel del annat också så fick jag verkligen ut max av träningen. I piruetterna så fick jag väldigt bra hjälp med att göra dem på den svåraste linjen-medellinjen. I högerpiruetten skulle jag tänka lite sluta och det blev väldigt mycket lättare att få rätt böjning och hamna på rätt ställe.

I saxen skulle jag också tänka lite mer tagen bakdel, framförallt i bytena så att jag inte kom in för fort i nästa sluta. Det är svårt att börja ändra om i så svåra rörelser men det är samtidigt där som jag nu måste börja våga ändra för att bli bättre.

Lianes lösning på piaff och passage övergångarna var att knappt rida några steg i piaff utan att försöka korta stegen i passage och sedan ta några piaffsteg innan energin dör och sedan upp i passage igen. De var svårt men blev väldigt bra.

Liane var supernöjd, jag var supernöjd men ännu gladare blir man när man får så mycket positiv feedback från sina träningskamrater som är imponerade av vår utveckling. Det känns verkligen extra bra.

Kram

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *