Arbetet med de yngre hästarna

Faithful har kommit igång något senare än planerat med sin inridning med tanke på skadan. Han är nu helt bra men vi har ju inte hunnit göra honom van vid allt än. Första steget har varit träns, skydd och longering som han hanterat lysande. En så snäll häst! Hingst är han ju också men de märks inte alls. Föst har vi vant honom med träns i boxen sedan har vi lärt honom longering med kapson. Nu när han har lärt sig longeringen har vi börjat longera med bett i munnen och han är så duktig.

Lite spännande nyheter är att jag snart har en till tvååring hingst i stallet som ska gå igenom samma jobb som Faithul. Kul och spännande och väldigt bra att kunna jobba med två i samma ålder. Mer info om hingsten kommer snart!

Snart är det dags för lilla Penny att successivt vänjas bort från mamma Jambo. Lagom till dess kommer också hennes nya kompis Oberlina.

Ska bli så kul och spännande med alla nya stjärnor.

Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *