Ett farväl..Det blir inte alltid som man tänkt sig, vår fina Judo JAZ som vi köpte som föl har visat sig ha en cysta i halskotpelaren och har nu blivit så pass påverkad av det att det inte fanns någon annan utväg än att han fick somna in.

Även om det är den enda utvägen och även om man vet att det är det bästa för hästen är det väldigt jobbigt. Att boka tid och planera och säga hejdå, även om man har flera hästar så fäster man sig otroligt mycket och det är fruktansvärt när det ska ske.

Så idag sörjer vi en kompis, världens snällaste och mest okomplicerade häst som har kämpat. Du kommer saknas oss.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Så tråkigt. Den fina hästen… måste vara bland det värsta som kan hända när man ska ta farväl av sina hästar.
    Kram

  2. Så fruktansvärt tråkigt att höra. Jag har själv fått tagit bort 2 av mitt stos avkommor pga detta i tidig ålder. Den första även han efter Luxus och extremt lik din❤ Beklagar verkligen, det gör så fruktansvärt ont…

  3. Ja det kan nedärvas. I mitt fall mest troligt stoet det kommer från eftersom avkommorna är efter olika hingstar. Stoet själv har dock aldrig visat några symptom och är därför inte röntgad i halskotpelaren. Givetvis tagen ur aveln nu.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *