Äntligen!

Jag blev så himla nöjd när jag idag läste att det är slut med hatt även internationellt från och med 2021. Ett stort steg för dressyren framåt som sport. Det är nog ett känsligt ämne för många av mina kollegor och man håller i stil och tradition men för mig går alltid säkerheten före allt.

Efter det jag varit med om och vad jag lärt mig under åren skulle jag aldrig drömma om att hoppa upp på en häst utan hjälm. Inte heller låta barn eller andra göra det vare sig det inte ens när det gäller bilder eller uppvisning. Det är en farlig sport vi håller på med och hjälmen är ett enkelt skydd som många gånger räddar liv inklusive mitt eget vid flertalet tillfällen.

Alla som tävlar på elitnivå är förebilder för yngre och därför tycker jag det är ett steg i rätt riktning att hjälmen blir obligatorisk. Jag hoppas också att alla ryttare kommer bära hjälm framöver nu, oavsett om de gäller träning eller tävling.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *