Rasp och mugg

Alltså den här leran gör ju att man blir tokig, jag tror faktiskt aldrig vi har haft så mycket problem med rasp och mugg som vi har nu. Smutsen och fukten gör att alla hästar med lite ljusa och känsliga ben får problem även fast de spolas direkt när de kommer in från hagen.

Mitt tips till dig som har en häst med rasp är att tvätta benet och gnugga in med hibiscrub (köps på apoteket) låt hibiscruben sitta i ca 10 min och då har alla ”krustor” lösts upp. Efter det pillar du bort dem, försök få bort alla skorpor då det är där bakterierna fastnar.

Neo Derma Cream är också superbra att ha på, kanske under natten, så det mjukar upp. Jag har köpt min på lyckås ridsport.

Om benen blir riktigt svulla så brukar vi lägga ett zinkbandage om, zinket torkar ut och bandaget ger bra stöd.

Ett tips är också att klippa benen med bekymmer då är det mycket lättare att hålla rent.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *