Tesla i Göteborg

Framridning

Vår första start tillsammans skulle bli inne på denna stora arena, trots att Tesla är en känslig häst kändes hon redo. Hon var så duktig både i stallet och på båda träningarna inne på banan. Maskiner som kör runt överallt, massvis med hästar, fläktar och andra konstiga ljud. Hon tog verkligen allt över förväntan.

Vi hade en plan, att inte spänna bågen och maxa utan att ge Tesla en bra erfarenhet. För er som kanske såg finalen i Breeders så blev Tesla väldigt spänd under testridningen. Det är hennes sista erfarenhet och dessutom inne på en stor arena. Jag ville ge henne en bra upplevelse så hon vill göra det här med mig ofta.

Jag var så nöjd när jag var klar, hon hade varit precis så fokuserad som mig som jag ville. Vi utförde alla rörelser enligt programmet och hon kändes mjuk och följsam. En av domarens kommentarer var ”det finns mer” jo visst men inte nu tänkte jag lugnt. Det kanske låter som en dålig ursäkt för resultatet men jag tycker det är viktigt att förklara hur jag tänker kring min unghästutbildning. Jag vill inte maxa nu, det jag gör idag handlar om att förbereda och utbilda för framtiden. Tesla är en stjärna med massor av energi och nerv, det vet jag. Idag behöver hon fortfarande styrka och förtroende för att kunna visa hela sin kapacitet inne på banan, men det gör mig ingenting. Jag vet vad jag har och jag är så nöjd med det. Jag är också nöjd med mig fjärdeplats för ja är nöjd med min uppvisning.

Det är verkligen viktigt att hålla sin plan själv, vara trygg i vart man är på väg och inte påverkas för mycket av att man vill ha mer just nu. Vi håller vår plan och fortsätter med det långsiktiga målet svår derssyr sen är alla delar på vägen bara delmål.

Nu får Tesla lite välförtjänt vila när vi fokuserar på Zlatan och bruksprov 2020.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Jag hörde en gång att man kan tänka som i hoppningen – att rida ”clear round” i programmet
    Där är det inget konstigt att rida en skolrunda, vilket jag tycker det låter som din plan också – för att senare kunna höja ribban.
    Klokt tycker jag

  2. Så rätt tänkt & ridet – en underbar häst med framtiden för sig (klyscha, jag vet… 🙂 )!! Såg väldigt mjukt och behagligt ut!

  3. Härligt när man har en plan och följer den för hästens och framtidens bästa utan att fastna i att man vet att den kan mer. Det är ju inte nu ni ska vara bäst

  4. Vad fint att du delar med dig av dina tankar kring upplägget med denna häst. Hoppas att det ger lite perspektiv till fler ryttare än mig

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *