Idrottare-coronatider

Jag har läst flera artiklar om hur elitidrottare påverkas negativt av det rådande läget i världen. Såklart som alla andra på grund av oro och stress kring det som sker i världen men också för att alla mål man satt upp rycks ifrån en och man har väldigt svårt att hitta rätt motivation i träningen.

Först tyckte jag själv att det var en ganska bra situation på jobbet, ingen stress, ingen press bara att fortsätta utbilda hästarna som vanligt. Jag vet vad en sexåring ska kunna, jag har min utbildningsplan, tacksam över att kunna gå till jobbet som vanligt och så vidare. Det är jag såklart fortfarande, absolut men senaste veckan har något annat tryckt på mer, en panik eller ångest över att inte veta när allt det här är över. En stress över att inte kunna sätta upp mål eller tidsplanering med tävling, eftersom man inte vet när nästa tävling blir. Jag har känt att det går ut över min ridning och över hela mig, det är inte bara målen och tävlingarna utan såklart hela situationen. Men vi kämpar så hårt för att nå våra mål, våra tävlingar och gemensamma träningar är grädden på moset det som gör att vi går upp tidigt på morgonen och orkar långa dagar hela året. Den där lilla stunden när allt bara stämmer, det ger så mycket energi. Jag är tävlingsmänniska, jag har tävlat hela mitt liv, jag har aldrig varit i en liknande situation förut och jag har börjat förstå att det tar mer på mig än vad jag själv trodde.

På riksidrottsförbundets hemsida har man redan skrivit en artikel för idrottare i corona tider. De tycker man ska fokusera på följande saker:

  • Ta dig tid att tänka över vad som verkligen är viktigt för dig, vad är din drivkraft?
  • Anpassa och förändra dina mål
  • Var kreativ och sök andra möjligheter att träna och tävla på, kanske bara att boka en träning kan motivera
  • Kom tillbaka i nuet, stäng ute oro i din omgivning
  • Acceptera dina känslor oavsett hur starka de är
  • Träna på avslappning, återhämtningen är viktig
  • Begränsa konsumtionen av nyheter, rätt nyheter i rätt mängd
  • Hantera din oro och arbeta med den

Länk till artikeln hittar ni här

Jag tyckte det var så många bra saker i artikeln och för mig kommer nu fokus handla om att förändra mina mål, boka träning och försöka begränsa nyheter och oro.

Det här är såklart små problem jämförbart med allt som händer just nu, men det är min verklighet och det är säkert flera som tävlar på olika nivåer som kan känna igen sig och tillsammans kan vi hjälpas åt att bli starkare.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *