Hästar i stallet nu

Copper är den som kommit längst och just nu förstahästen i stallet, jag brukar alltid rida den hästen som går de svåraste klasserna först på dagen. Då har jag bäst fokus och framförallt mest tid på mig. Hon har vilat efter en överansträngning men är snart i full gång igen. Det är den svåraste biten, när man håller på att lära en häst de svåraste sakerna innan de vet exakt vet hur de ska använda kroppen. Planen är fortfarande att debutera piaff och passage klasser i år.

Floris är i full träning och börjar bli stabilare i byten, piruetter och skolor, planen är Msv B-debut så fort tävlingarna är igång igen. Tills dess är det bara att fortsätta introducera svårare saker, han visar väldigt fin talang för piaff.

Ozzy är tillbaka, så skönt att han äntligen verkar ostörd av sina bekymmer. Alla prover ser bra ut och medicineringen är avslutad. Han är under igångsättning, absolut inte full träning än då det kommer ta tid. Till hans fördel var han väldigt bra i utbildningen innan allt hände, så jag hoppas att det inte kommer påverka hans utveckling för mycket. Han ska starta sexårsklasser i år.

Tesla går från klarhet till klarhet, jag tycker vi lär känna varandra bättre och bättre för varje ridpass. Som jag sagt tidigare så har vi ingen tidspress alls, hon utbildas för framtiden och eftersom hon haft ett föl räknas hon som femåring i år, därför fortsätter jag utbilda och tänka som att hon vore fem år.

Robban håller på att växa i sin sexårskostym, vissa dagar är han en helt färdig sexåring och allt sitter. Andra dagar är han en valpig fyraåring och ingenting fungerar, jag vet att det ofta är såhär med unghästar och det ställer stora krav på mig som ryttare och utbildare, både att ha tålamod och ställa rimliga krav de dagar som är svårare. Han är stor och har stor gång, vilket innebär att det ibland är svårare.

Zlatan fortsätter sin utbildning som fyraåring, han är fortfarande hingst och kommer fortsätta vara det en tid framöver i alla fall. Han fick en välbehövlig vila efter bruksprovet och känns som han mognat väldigt mycket efter det. Han är ju redan nu klar för fyraårsuppgifterna så vi jobbar med styrka och bärighet.

Faithful och Diamond våra treåringar, laddar som sagt för treårstest nu Klaas har börjat rida dem och båda utvecklas i rasande fart.

Vi har haft flera fina unghästar här i träning nu under våren som åkt hem till sina ägare igen. Det finns faktiskt just nu en utbildningsplats ledig men eftersom vi har mycket jobb med alla nya ponnysar nu så är det ganska lagom att kunna lägga mer tid på dem.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *