Veckans träning för Jeanna med Ozzy

Ännu en superträning för Jeanna hemma hos Pelle och Tony, lyckliga mig som har chansen att få träna två hästar. Jag började med Ozzy som konstigt nog var lite mer taggad på omgivningen än förra gången. Det är en väldigt öppen bana med mycket som händer runt omkring så det är väldigt bra miljöträning.

Idag fokuserade vi lite mer på att vända i piruettgaloppen och bara till den här gången har Ozzy blivit starkare, han tog jobbet jättebra.

I bytena ville Jeanna att jag nu skulle samla galoppen mer och kräva lite mer, det blev något missförstånd först men sen gjorde han mer uttrycksfulla byten i balans. Kul att kunna utveckla nu när han börjar bli mer säker.

Vi fortsatte samma travjobb som sist, mycket tempoväxlingar mot passage och sedan upp i större trav med bärighet och Jeanna tyckte att jag skulle jobba ännu mer med detta, att jag kanske varit lite försiktig.

Vi piaffade också lite och här har jag varit så glad om han tagit några steg men nu tyckte Jeanna att jag kunde vara kvar och kräva lite till, att han inte fick sluta av sig själv utan när jag ville.

Han blev trots allt bättre än sist även om han var mycket mer spänd från början, och en liten klapp på axeln till mig själv som höll huvudet kallt och lyckades rida igenom spänningen.

Floris var också med men han får ett eget inlägg om träningen med honom 🙂

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *