Träningen med Floris

Det var riktigt roligt att få visa upp Floris för Jeanna igen, jag tror hon såg honom sista gången i höstas så det var roligt att se vad hon tyckte.

Vi började med att hitta en bra form och att han ska jobba mer över rygg, det är den största utmaningen med honom och såklart för rasen, att komma upp med ryggen och släppa ner huvudet.

Jeanna tyckte det var stor skillnad på formen och hans förmåga till samling, men som vanligt så fick hon oss att gå utanför vår comfort-zone och ta i lite mer än vi brukar.

Kommer ni ihåg att jag alltid red utan spö förut och alltid skulle ha en anledning till om jag tog det? Jag har uppenbarligen blivit lite bekvämare och blev arg på mig själv när Jeanna påpekar att jag använder spöt mer än benen. Senaste veckan har jag börjat utan spö på alla hästar och analyserat min hjälpgivning med benen mycket mer. Så nyttigt och man måste verkligen träna för någon annan för att komma på samma sak själv som man påpekar till alla andra, ibland känner man sig bra trög.

Roligaste på träningen var galoppjobbet, alla byten satt som en smäck vilket har varit väldigt svårt för Floris och det är kul att han börjar få lättare med dem. Sedan gjorde vi några riktigt fina piruetter och arbetade mycket samling överlag i galoppen. Jeanna tyckte att jag valde ett lite för högt tempo där Floris blev bekväm..

Nu vet vi vad vi ska slipa på tills nästa gång, det blev tuffa pass för båda hästarna så de har fått ett par dagar lugnt jobb men nu är de uppe i full fart igen.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *