Dessa övergångar

Vilken vecka vi haft, Alicia gjorde illa armen och blev kvar på sjukhuset en natt. Rita som lagar mat blev dålig och fick åka till sjukhus, Chrille har brutit nyckelbenet. En vecka kvar till ridläger och vi kämpar på! Tack alla som hjälper till.

Alltså jag vet att jag tjatar om mina övergångar. Men nu har ja en ny övning som verkligen fungerar på alla typer av hästar. Jag tycker själv att det är svårt att få igenom förhållningarna och halvhalterna i samma gångart. Därför tycker jag att det är väldigt bra med skrittövergångar. Men det är svårt att få dem tillräckligt kvicka i skrittövergångarna, man skrittar oftast lite för länge och så får man dem inte riktigt framför skänkeln. I trav har jag ridit som att jag samlar upp till bara ett eller två skrittsteg och sedan fram igen. det har fungerat väldigt bra, framförallt på raka linjer. Då räcker det att man tänker avsaktning så samlar de sig fint och det blir som en riktigt bra halvhalt.

Nu har jag börjat med samma övergångar i galopp och då menar jag många övergångar, galopp i typ fem språng sen skritt, sen galopp igen. Det fungerar både på heta hästar och hästar som inte är framför skänkeln. Och de får verkligen jobba, hästarna får både träna rakriktning styrka och balans i dessa övergångar.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *