Duktig Tesla


Tesla har gått från klarhet till klarhet i träningen hemma och därför kände jag att det var dags att åka iväg och träna. Landslagstränaren Louise Nathorst som själv plockat medaljer på de största Mästerkapen bland annat ett OS brons 1984 har numer en framgångsrik karriär som tränare och är den som tränat Tinne Wilhelmsson i alla år. Som landslagstränare coachar hon också alla svenska ryttare på de stora mästerskapen. Jag har ridit för Lussan på flera landslagsträningar tidigare men såg de som en stor möjlighet att få åka till Hogsta där Lussan har sin bas.

Det var faktiskt lite nervöst att åka och rida för en så duktig tränare som man inte ridit för på ett tag, men en positiv nervositet, spänd och förväntansfull.

Tesla förvånade oss direkt med att vara lugn redan när vi klädde på henne, så imponerad av henne hela dagen igenom. Hon visade väldigt stort förtroende till mig och det märktes att hon verkligen ville jobba.

Med mig hade jag Klaas och Teslas ägare Katharina, mamma ställde upp och var hemma och fortsatte ridlägret vilket känns riktigt lyxigt.

Vi började med värmning, där jag berättare lite om hur jag jobbar med Tesla. Lussan hade sett Tesla i Flyinge så hon visste vilket utgångläge vi haft och även sett hennes nerv. Hon stöttade mitt upplägg och plan kring ritten i Scandinavium och hon berömde lugnet vi nu visade på plats.

Jag är jättenöjd med upplägget på träningen, jag fick visa lite hur jag jobbat och sedan coachade Lussan mig genom träningen. I traven fick jag tänka lite mer ”Grand Prix” som Lussan uttryckte det. Kvickare bakben och kortare häst, vi fick jobba mycket övergångar och hela tiden med lite öppna tänk för att få en ännu mer lösgjord Tesla.

I galoppen fick jag ställa mindre krav, lite lugnare rytm men ändå med en känsla av uppförsbacke och egen bärighet. Jag fick mycket hjälp med i vilket läge jag skulle kräva mer och i vilket läge jag skulle backa av.

Tesla var så fin i slutet och jag var supernöjd och glad, både över Teslas jobb och över den hjälp jag fick.

Lussan avslutade med att säga att den här hästen kommer du få uppleva mycket roligt med, och det hoppas jag med. <3

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Hej! Jag undrar hur upplägget är när det är en så fin häst su får möjlighet att ha i ditt stall. Är det så billigare för den hästägaren kontra en hästägare som vill ha en mer medioker häst i träning hos dig? Jag tänker att det liksom gynnar dig mer utvecklingsmässigt med en sådan häst samtidigt som du väl måste dra in lite pengar till företaget.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *