Andra träningen för Lussan

Då var vi iväg igen, så skönt att få komma iväg och fokusera på bara mig och hästarna. Den här gången fick också Ozzy följa med och jag var lite spänd på att se vad Lussan tyckte och såklart vilken hjälp jag skulle få.

Tesla var en riktig pärla, lättare såklart att fortsätta där man slutade och få ännu mer hjälp från Lussan men hon var också mycket bättre. Vi kom igenom mycket mer och fick mer samling och bärighet. Största skillnaden märkte jag på traven, Lussan är på mig direkt med att rida in bakbenen mer och få mer samling och en högre form. Det är som att hon vet exakt vart hon ska placera oss för att det ska bli bra. I galoppen hade vi en mycket intressant diskussion, jag har märkt att fattningarna blir bättre när jag fattar för innerskänkeln och det såg Lussan såklart direkt. Hon tyckte att jag skulle fatta mer för inner, men min tanke är ju att hon ska byta för ytterskänkeln sen.. Ja men det tar vi längre fram, fatta för båda men gör det som fungerar bäst för bra fattningar nu. Så då hade jag svar på det med..

Ozzy var fin i traven i början när han var lite spänd, men sen visade han sin lite snabbare takt och då fick jag väldigt bra hjälp med traven. Mycket handlar om att placera hästen i rätt balans något som är så bra att få hjälp med från en tränare. Den biten är verkligen svår at känna, när Ozzy hade huvudet på rätt ställe och var framför skänkeln så kom traven. Vi gjorde även några passage övergångar och Lussan sa att han hade väldigt mycket talang och väldigt lätt för det, vilket jag anat men kändes verkligen kul att få det bekräftat.

I galoppen fick jag rida ihop honom lite mer och göra honom mer aktiv vilket var en bra påminnelse. Bytena var riktigt fina och jag blev instruerad att sitta mer tillbaka i sadeln framförallt efter bytena vilket fungerade superbra med min sits. SÅ bra att det fungerade även på Floris idag.

Lussan sa att Ozzy kommer bli väldigt bra med utbildning och att han har väldigt lätt för sig. Det kändes superkul med fina lovord och nu trimmar vi vidare inför helgen.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Roligt det där med ”galopphjälpen”. Prata gärna mer om det i podden. Jag har i princip bara tränat för tyska tränare och där har det alltid varit inner skänkel som styr galoppen (fattning och byte). Innerskänkel mot ytter tygel. Ytter skänkel håller endast bakdelen på plats. Kul om ni pratade om denna skillnad. När jag ridit för svenska tränare så har det dock varit ytter skänkel.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *