Tävlingarna är igång!

Det blir mycket jobb och förberedelser ändå trots Corona-restriktioner. Idag började vi 12.00 och det tyckte jag var väldigt skönt, då hann vi få allt på plats och jag hann fokusera ordentligt på hästarna.

Floris var först ut i sin debut i Msv B, som jag tyckte han gjorde med bravur, så nöjd med vår debut och det fanns många fina delar. Lite hög bak i ett byte och kanske lite matt men det är bara början och nu trimmar vi vidare. Vi får ju ett nytt försök redan imorgon.

Jag red tre hästar på två timmar, i 30 graders värme och ännu varmare inne i ridhuset. Idag behövde man inte ha kavajen på när man tävlade men jag valde att ha det ändå, jag tycker det förbättrar min fokus.

Ozzy var dagens stjärna, som jag älskar att utbilda och träna den här hästen. H-an påminner mig väldigt mycket om Copper, det är alltid samma häst inne på banan som annars, han gör verkligen sitt bästa och det var väldigt kul inne på banan idag. 75,6% räckte till seger. Supernöjd!

Robban blev lite okoncentrerad på framridningen och jag fick inte alls de flyt jag brukar få när jag tävlar inne på banan. Han har känts lite trött eftersom vi lagt mycket fokus på träning på sista tiden. Jag hade helt enkelt inte rätt energi idag som jag ville ha och det har jag känt på mig lite sista dagarna men jag ville så gärna visa upp honom. Därför hoppar vi över start imorgon och trimmar vidare tills jag har ännu bättre känsla före start.

Snyggast är han i alla fall 🙂

Dagen avslutades med att vår duktiga Martina vann sin klass med vår fina Dreamer på hela 73%.

Allting har fungerat väldigt bra med tävlingarna och det känns roligt att vi är igång igen.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *