3-års i Söderhamn

I fredags rullade vi med lastbilen mot Söderhamn, den här helgen passade mig väldigt bra att visa treåringarna och vi har släkt i Söderhamn som vi kunde hälsa på. Två flugor i en smäll helt enkelt. Hästarna som åkte är Faithful efter For Romance-De Niro och Diamonds Are Forever GJ efter Diamond Hit-Gribaldi.

Hästarna har aldrig varit iväg på ett meeting innan, de har aldrig sovit borta eller sett en annan anläggning på detta sätt.

Vi började med att stanna hos en elev till Mattias som hade en fin anläggning där vi fick stå uppstallade första natten. Sedan lät vi hästarna vila efter resan de longerades bara på lördagen och vi tog tillfället att också ta det lite lugnt och ladda inför söndagen.

På lördagskvällen körde vi över hästarna till anläggningen där testet skulle vara. Så imponerad över att de som hingstar tar den nya miljön så bra och är så coola.

Det blev en tidig morgon i morse för att fixa grabbarna snygga till dagen.

Först ut var Diamond som mättes till 168cm, han skötte sig fint och fick bra betyg på både skritt, trav och exteriör. Han blev lite spänd i lösgaloppen och visade tyvärr inte så fin galopp som vi brukar se. Men det räckte till diplom, som först utdelas när man klarat ridprovet som vi klarade med bravur.

Faithful blev också 168cm, lagom size på båda killarna. Han brukar kunna vara lite mer tittig för ny miljö men idag ägde han verkligen! Han visade sig så fint och vi var alla så stolta! Han fick hela 50poäng dilpom och stående ovationer av domarna. Egentligen har Diamond hoppat bättre på träning, men Klaas har valt att lägga mer tid Faithful för att få honom redo och det jobbet har verkligen gett resultat, för han visade sig väldigt bra även på hoppningen. Resultatet blev 50poäng och vinnare, högsta bedömda treåring.

Faithful var verkligen superfin att rida på ridprovet, domaren som dömde det är en GP-domare i dressyr och hon gratulerade stort till en fin häst, så roligt.

Det kändes väldigt bra att göra detta tillsammans med Mamma, Klaas och Pappa i helgen. Klaas som hjälpt mig så bra att få hästarna iordning och gör ett superjobb att visa dem. Mamma och pappa som har supportat inköpen och varit med och stöttat med hästarna. Faithful är ju en av mammas favoriter.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *