Träning för Lussan igen

Nöjda efter dagens pass

Idag var det Ozzys tur att följa med till Lussan igen. Vi är anmälda till tävling i helgen igen så det kändes bra och roligt att få lite hjälp i veckan.

Jag har haft en bra känsla sedan sist vi tränade, många bra verktyg som jag kunnat använda och jobba vidare med. Jag tycker själv att jag har bättre tempokontroll i traven och att jag vågar låta formen bli lite högre.

Vi började med att hitta en rundare form i värmningen så det inte blir något mellanläge. Jag fick väldigt bra hjälp med att hitta rätt läge med tempot i traven från start.

I galoppen behöver jag få Ozzy lite kvickare, egentligen motsats mot traven, han behöver balansera tillbaka ännu mer för att jobba rätt bakifrån. Tänk GP sa Lussan och de var lite roligt att höra för ja ställer helt andra krav på galoppen när hon säger så.

Vi gjorde fina rörelser i galoppen och jag är väldigt nöjd med bytena där jag nu kan sitta mer still och slappna av mer. Även piruettsamlingen blev väldigt bra.

I traven handlar det om millisekunder och millimeter. Helt plötligt hittar ja rätt takt och balans men efter någon sekund har han sprungit ifrån mig. När formen känns bra så helt plötsligt är den en millimeter låg eller hög och då tappar vi hela uppförsbacken och balansen. Så tacksam att Lussan kan lotsa mig till exakt rätt läge där jag verkligen känner hur det ska vara.

Lussan sa flera gånger hur imponerad hon var av Ozzys arbetsmoral och den här hästen gör mig verkligen aldrig besviken. Han kämpar och utvecklas och gör alltid sitt bästa.

kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *