Över förväntan

Modora aka Dora

Så var det dags att ta med Modora hem, jag har fått många förslag på smeknamn men bestämde mig till slut för Dora ändå. Hon känns helt enkelt som en Dora.

Man vet ju aldrig hur det ska gå att lasta en såhär pass ung häst, och hur de ska ta den långa resan. Samtidigt känns det väldigt skönt att vara den som kör henne hem så att man faktiskt vet precis som har hänt och kan vara med och påverka förhållandena.

Hon gick snällt på bilen och stod som ett ljus, största problemet var nog faktiskt att hon åt och drack lite dåligt på resan. Man har ju inte haft tid att vänja henne vid alla rutiner så till exempel mash tyckte hon bara va konstigt och inte alls samma reaktion som alla andra hästar som bara kastar sig över den.

Även på båten stod hon som ett ljus, lilla tjejen som knappt varit utanför sin gårdsplan på den här långa turen och sköter sig så fint, man blir ju lite rörd.

Vi stannade hos Mattias på Hviderup och sov sista natten innan vi tog sista etappen hem till brolöten. Även hemma är hon så cool, massor med power när hon rör på sig men lugn, gosig och nyfiken i stallet.

Det bästa av allt är hennes kvaliteer, hon är verkligen ännu bättre IRL och jag kan knappt hejda mig att lägga på en sadel och börja rida. Så mjuk, följsam och häftigt intryckt.

kram

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *