Tesla-träning för Lussan i Flyinge

Vi hann med massor med roliga saker i Flyinge, efter fredagens start bestämde jag mig för att jag gärna ville ha mer hjälp inför finalen. Sagt och gjort jag tog mod till mig att kolla om Lussan hade tid för en träning innan alla Lövsta ekipage.

Lussan ville gärna hjälpa till, så det blev ett träningspass med fokus på förbättring inför söndagens final. Som vi redan vet blev ju resultatet av träningen väldigt bra, eftersom jag höjde mig 5 placeringar och nästan 4%.

Jag skickade filmen på ritten till Lussan, och gjorde en analys före träningen.

Tesla var lite spänd i ett nytt ridhus, och just denna lördagen konstaterade jag att det var perfekt att få lite coaching att rida igenom spänningen.

Vi fokuserade väldigt mycket på form, ställning, böjning framförallt i vänstersidan och tempo. Just att få veta exakt vart jag skulle ha Tesla inne på banan.

Skritten var också en sak jag hade som önskemål att höja, och här fick jag tydliga instruktioner hur mycket jag skulle rida på för högsta möjliga betyg.

Lussan instruerade mig också om sitsen, luta dig tillbaka och händerna på sadelluddet och med de orden ringandes i öronen red jag in i Söndagens final.

Jag tycker vi gjorde helt rätt med träning på lördagen och jag är så tacksam för de tips jag fick med mig. Så kul att kunna höja procenten och placeringen så mycket.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *