Ett oväntat avbrott

På vägen hem från jobbet satt jag i en bil som var med i en viltolycka. Det kunde varit mycket värre men jag blev såklart väldigt chockad och väldigt ont i nacken.

Nacken har fått sig en rejäl smäll även om det bara är mjukdelar och jag är väldigt mör. Domnande händer huvudvärk och ont i både nacke och rygg. Jag är ordinerad vila och tar dag för dag nu. Alla tips mot nacksmärta mottages tacksamt, jag vill ju upp i sadeln på nolltid.

Nu blev ju min jäkla runstreak också avbruten så det är väl bara att börja om igen när man är på benen. Bra att ha flera mål.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Krya på dig, OCH ta det lugnt! En månads vila nu känns säkert helt omöjligt men tjänar du igen det på framtida mående (du ska ju rida 30 år till) så har du igen det… var smart, och lika noga med din rehab som om det vore en av dina hästars.
  Värme brukar vara bra för nacke, värmeplåster, värmedyna, halsduk på osv… bastu? Varm dusch?
  OCH igen, var inte för tuff med dig själv utan var försiktig och petig! Inte sätta igång för snabbt!

 2. Krya på dig! Kontakta en bra fysioterapeut (sjukgymnast) som är duktig både på sport och whiplash så att du kan anpassa övningarna efter måendet. Din kropp skall hålla många år framöver.

 3. Har en kompis som råkade ut för en whiplash när hästen hon skulle släppa ut i hage hoppade ut över en lerpöl.
  Hon använder laserprylen de kör på hästarna till nacken. Blir riktigt bra. Men det har gått i alla fall 5-6 månader sedan olyckan. Vet inte om det är lika effektivt såhär direkt på.
  Säg till om du vill att jag kollar mer detaljer med kompisen.

 4. Ta det lugnt, lyssna på läkare, hitta en bra fysio/sjukgymnast som förstår både din skada och ditt arbete, och lyssna på kroppen. Fick en whiplashskada när jag var 19 och har fått anpassa mycket efter det, det viktigaste var att börja lyssna på kroppen – det går inte att pressa fram resultat när det handlar om ligament, nervbanor osv. Krya på dig!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *